Borusan Sanat BİFO Maraton ile müzikseverlerin yeni yılını kutluyor!

Dünyaca ünlü müzisyenlerin yanı sıra seçkin şef ve solistleri sahnesinde ağırlayarak dinleyicisi ile buluşturan Borusan Sanat, 2023…

Dünyaca ünlü müzisyenlerin yanı sıra seçkin şef ve solistleri sahnesinde ağırlayarak dinleyicisi ile buluşturan Borusan Sanat, 2023 yılına BİFO Maraton ile merhaba diyor! Beş ayrı konserin yayınlanacağı maratonda, klasik müziğin en sevilen yapıtları beş gün boyunca saat 20.00’de Borusan Klasik radyo üzerinden dinleyicilerle olacak.

 

“Büyük Resme Bakmak”, 29 Aralık Perşembe günü Borusan Klasik’te!

Onursal şefi Gürer Aykal yönetimindeki BİFO’nun viyolonsel sanatçısı Pablo Ferrández’e eşlik ettiği “Büyük Resme Bakmak” isimli konserde, Saygun’un Concerto da Camera’sı, Saint-Saëns’ın 1. Viyolonsel Konçertosu ve Çaykovski’nin Uyuyan Güzel, Kuğu Gölü ve Fındıkkıran balelerinden bölümler seslendiriliyor.

 

29 Aralık Perşembe günü saat 20.00’de Borusan Klasik radyo üzerinden yayınlanacak olan konserde Aydın Büke ve Serhan Bali müzik üzerine yaptıkları keyifli söyleşileri de dinleyenlerle buluşuyor.

 

“Rüyalarımdaki Müzik”, 30 Aralık Cuma günü Borusan Klasik’te!

30 Aralık Cuma günü yayınlanacak “Rüyalarımdaki Müzik” adlı konserinde BİFO, muhteşem teknikleri, uyumları ve olağanüstü enerjileriyle müzik dünyasında kendilerine sarsılmaz bir yer edinen usta piyano ikilisi Katia ve Marielle Labèque’i konuk ediyor. BİFO’nun şeflik kürsüsünde Karel Deseure yer alırken konserin diğer konukları arasında dünya müzik sahnesinin en önemli gitar virtüözlerinden David Chalmin ve Bryce Dessner bulunuyor.

 

30 Aralık Cuma günü saat 20.00’de Borusan Klasik radyo üzerinden yayınlanacak olan konserde Aydın Büke ve Serhan Bali müzik üzerine yaptıkları keyifli söyleşileri de dinleyenlerle buluşuyor.

 

“Yeni Yıl Konseri”, 31 Aralık Cumartesi günü Borusan Klasik’te!

Sanat danışmanı ve sürekli konuk şefi Patrick Hahn’ın yönetimindeki BİFO, müzik dünyasının prestijli yarışmalarından biri olan Çaykovski Yarışması birincisi ve Valery Gergiev ile Mariinsky Tiyatrosu’ndaki performansıyla ayakta alkışlanan keman virtüözü Sergei Dogadin ile Yeni Yıl Konseri’nde buluşuyor. 31 Aralık Cumartesi günü yayınlanacak bu konserde, 19. ve 20. yüzyılın usta bestecilerinin sevilen yapıtları yorumlanıyor.

 

31 Aralık Cumartesi günü saat 20.00’de Borusan Klasik radyo üzerinden yayınlanacak konserde Aydın Büke ve Serhan Bali müzik üzerine yaptıkları keyifli söyleşileri de dinleyenlerle buluşuyor.

 

“Piyanonun Kanatları Altında” başlıklı konser, 1 Ocak Pazar günü Borusan Klasik’te!

Yeni yılın ilk gününde yayınlanacak bu konser kaydında, Amerikalı besteci John Adams’ın Grand Pianola yapıtı ile Modest Mussorgsky’nin senfonik süiti olan ve Maurice Ravel’in orkestra için düzenlediği Bir Sergiden Tablolar, dinleyenlerle buluşuyor.

2019’dan beri Liège Kraliyet Filarmoni Orkestrası’nın sanat yönetmeni olan ve geçtiğimiz sezon City of Birmingham Senfoni, Budapeşte Festival, Tonhalle, RAI Senfoni ve Bournemouth Senfoni Orkestrası gibi topluluklarla verdiği başarılı konserlerle adından söz ettiren Gergely Madaras, BİFO ile bu ilk birlikteliğinde Adams’ın yapıtında ülkemizin en başarılı ve sevilen piyanistlerinden Ufuk ve Bahar Dördüncü ile bir araya geliyor. Adams’ın bu yapıtında üç değerli şan sanatçısı; soprano Hülya Şahin, soprano Ceren Aydın ve mezzosoprano Dilan Şaka yer alıyor.

 

1 Ocak Pazar günü saat 20.00’de Borusan Klasik radyo üzerinden yayınlanacak olan konserde Aydın Büke ve Serhan Bali müzik üzerine yaptıkları keyifli söyleşileri de dinleyenlerle buluşuyor.

 

“Üç İmza Başyapıt” başlıklı konser, 2 Ocak Pazartesi günü Borusan Klasik’te!

BİFO Maraton’un son gününde yayınlanacak olan konserde, başarılı piyanist Can Çakmur ve Borusan Quartet, Schubert’in Rosamunde, Brahms’ın Fa minör Piyanolu Beşlisi ve Schönberg’in Üç Piyano Parçası yapıtlarını yorumluyor.

 

2 Ocak Pazartesi günü saat 20.00’de Borusan Klasik radyo üzerinden yayınlanacak olan konserde Aydın Büke ve Serhan Bali müzik üzerine yaptıkları keyifli söyleşileri de dinleyenlerle buluşuyor.

 

Borusansanat.tv ücretsiz konser yayınlarıyla geri dönüyor!

Borusan Sanat, konser deneyimini dijitale taşıyan platformu borusansanat.tv ile birbirinden değerli sanatçıların yer aldığı konserleri, izleyenlere ulaştırmaya devam ediyor. Ocak 2023 itibariyle yayınlarına başlayacak olan platformda, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve Borusan Quartet’in tüm sezon konserleri ile Borusan Müzik Evi’nde gerçekleşen seçili konserler izleyiciyle buluşacak.

 

 BİFO, yeni yıldaki programlarında yıldız solist ve şefleri sahnesinde ağırlamaya devam ediyor!

2023 yılında BİFO, sahnesinde Tine Thing Helseth, Valeriy Sokolov, Alena Baeva, Manuel Blanco, Güher & Süher Pekinel, Chloe Ji-Yeong Mun, Igudesman & Joo, Lucy Landymore, Denis Kozhukhin, Marlis Petersen gibi yıldız solistlerin yanı sıra; Karel Deseure, James Judd, Ludovic Morlot, Carolyn Kuan, Emilia Hoving ve Lina González-Granados gibi önemli şefleri de sahnesinde konuk edecek.

 

 

BÜYÜK RESME BAKMAK 

29 ARALIK 2021 PERŞEMBE 20.00

RADYO YAYINI/BORUSAN KLASİK

 

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI

GÜRER AYKAL şef

PABLO FERRÁNDEZ viyolonsel

 

AYDIN BÜKE ve SERHAN BALİ’nin sunumu ile

20.00

 

SAYGUN Concerto da Camera, op.62

SAINT-SAËNS Viyolonsel Konçertosu no.1, La minör, op.33

ÇAYKOVSKİ Uyuyan Güzel, orkestra süiti, op.66a:

I. Giriş: Leylak Perisi

IV. Panorama

V. Vals

ÇAYKOVSKİ Fındıkkıran, bale süiti, op.71a:

II a. Marş

II c. Rus Dansı (Trepak)

— Zigon Anne ve Palyaçolar (op.71, 2. perde, no.12f)

— Pas de deux (op.71, 2. perde, no.14)

ÇAYKOVSKİ Kuğu Gölü, süit, op.20a:

I. 1. Sahne

II. Vals

V. Macar Dansı (Çardaş)

 

RÜYALARIMDAKİ MÜZİK

30 ARALIK 2022 CUMA 20.00

RADYO YAYINI/BORUSAN KLASİK

 

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI

KAREL DESEURE şef

KATIA & MARIELLE LABÈQUE iki piyano

DAVID CHALMIN gitar

BRYCE DESSNER gitar

 

AYDIN BÜKE ve SERHAN BALİ’nin sunumu ile

20.00

 

NIELSEN An Imaginary Trip to the Faroe Islands

DESSNER St. Carolyn by the Sea, iki gitar için

DESSNER İki Piyano için Konçerto

STRAVINSKY Petruşka Süiti (1910-11), 4 Sahnelik Burlesk

 

YENİ YIL KONSERİ

31 ARALIK 2022 CUMARTESİ 20.00

RADYO YAYINI/BORUSAN KLASİK

 

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI

PATRICK HAHN şef

SERGEI DOGADIN keman

 

GERSHWIN Girl Crazy, uvertür

KORNGOLD Keman Konçertosu, Re Majör, op.35

R. STRAUSS Don Juan, senfonik şiir, op.20 (TrV 156)

HAÇATURYAN Spartacus’ten Adagio

ÇAYKOVSKİ Fındıkkıran, bale süiti, Op.71a: III. Valse des fleurs

ÇAYKOVSKİ 1812 Uvertürü, op.49

 

PİYANONUN KANATLARI ALTINDA

1 OCAK 2023 PAZAR 20.00

RADYO YAYINI/BORUSAN KLASİK

 

BORUSAN İSTANBUL FİLARMONİ ORKESTRASI

GERGELY MADARAS şef

UFUK & BAHAR DÖRDÜNCÜ iki piyano

 

ADAMS Grand Pianola Music

MUSSORGSKY/ RAVEL Bir Sergiden Tablolar

 

ÜÇ İMZA BAŞYAPIT

2 OCAK 2022 PAZARTESİ 20.00

RADYO YAYINI/BORUSAN KLASİK

 

BORUSAN QUARTET 

CAN ÇAKMUR piyano

 

SCHUBERT Rosamunde, op.29

SCHÖNBERG Drei Klavierstücke (Üç Piyano Parçası), op.11

BRAHMS Piyanolu Beşli, Fa minör, op.34