Yaşam Koçluğu Eğitimi

Modern yaşamın baskıları nedeniyle giderek daha fazla rağbet gören yaşam koçları, müşterilerinin tam potansiyellerine ulaşmalarına yardımcı olur. Yaşam koçluğu eğitimi güçlü bir koçluk kariyeri oluşturmak için gerekli en önemli basamaktır.

Bir yaşam koçu, bireylerin kendilerinin en iyi versiyonları olmalarına yardımcı olur. Müşterilere profesyonel ve kişisel hedefler oluşturma, bunları karşılama ve aşma konusunda yetki verirler.

Yaşam koçluğu, sadece tavsiye vermekle ilgili değil, müşterilerle ilişkiler kurmayı ve onları olumlu değişiklikler yapmaları için desteklemeyi içerir. Bir yaşam koçu, müşterinin problemlerini çözmek yerine, müşterinin bu zorluklarla kendi başına yüzleşmesi ve üstesinden gelmesi için gerekli araçları sağlar.

Uzmanlaştığınız koçluğun türüne bağlı olarak, kariyer, ilişki, kişisel gelişim veya sağlık ve esenlik gibi, bireyler, gruplar veya kuruluşlarla çalışabilirsiniz.

Benzer unsurları paylaşırken, yaşam koçluğu danışmanlıkla karıştırılmamalıdır. Danışmanlık, derin duygusal iyileşmeye odaklanır ve geçmiş olayların müşterilerinin mevcut sorunlarına nasıl katkıda bulunduğunu keşfetmeyi amaçlar. Karşılaştırıldığında, yaşam koçları geleceğe odaklanır ve kişisel gelişim alanlarını belirlemeyi ve kişisel gelişimi teşvik etmeyi amaçlar. Yaşam koçları, sağlık veya ruh sağlığı ile ilgili sorunları teşhis etme veya tedavi etme konusunda yetkin değildir.

Yaşam Koçluğu Kariyerine Başlamak

Başarılı bir yaşam koçu olmak ve müşterilerinize yüksek standartlarda eğitim aldığınız konusunda güvence vermek için, profesyonel koçluk dernekleri tarafından akredite edilmiş bir yaşam koçluğu eğitimi almanız gerekmektedir.

Yaşam koçluğu eğitiminizi tamamladıktan sonra danışanlarınızı görmeye başlayabilirsiniz. Kuruluşlarla serbest olarak çalışabilir veya evden çalışarak müşterilere çevrimiçi veya telefonla koçluk yapabilirsiniz. Tecrübe ile kendi koçluk işinizi kurabilir, yüz yüze danışmanlık sağlamak için bireyler veya gruplarla buluşabilir, organizasyonlarda veya topluluk projelerinde motive edici konuşmalar yapmak için seyahat edebilir ve geleceğin yaşam koçlarını eğitebilirsiniz.

Bir yaşam koçu olarak, müşterilerinizin çoğu size ağızdan ağıza ve başkalarının tavsiyesi üzerine gelecek, bu nedenle başlangıçta işler yavaş olabilir.

Kendi koçluk işinizi kurmaya karar verirseniz, kendinizi başarılı bir şekilde pazarlamanız gerekir. İşletmenizi sosyal medya kaynaklarında güçlü bir şekilde tanıtmalısınız.

İtibarınızı artırmak ve sektör bağlantılarını artırmak için profesyonel bir koçluk kuruluşuna üye olun ve diğer yaşam koçlarıyla birlikte konferanslara, seminerlere ve etkinliklere katılın.

Bilgi Akademisinde MCC unvanlı koç Nursel Kalender, ICF akreditasyonuna sahip yaşam koçluğu eğitimi, kariyer koçluğu eğitimi ve diğer uzmanlık alanları ile ilgili eğitimler düzenlemektedir. Bu eğitimler hakkında daha detaylı bilgi almak için 0312 557 02 72 veya 05305820741 telefon numaralarından grandpashabet giriş iletişim kurabilirsiniz.